Bemutatták az Érték vagy! program következő elemét

Belföld, 2022.06.29

Bemutatták szerdán Budapesten az Érték vagy! program következő elemét, egy művészi fotóalbumot, amely a megváltozott munkaképességű emberek munkáját egy egyedi nézőpontból mutatja be.

Bemutatták az Érték vagy! program következő elemét Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára arról beszélt, hogy a megváltozott munkaképességűek segítésében az államnak, az önkormányzatnak, a civil társadalomnak, az egyházaknak és a gazdasági szereplőknek is részt kell vállalniuk.

Az államtitkár közölte, hogy díjat is alapítottak, amely egyaránt elismeri a foglalkoztatottakat és a foglalkoztatókat.

Fülöp Attila bemutatta az Érték vagy! program következő elemét, egy művészi fotóalbumot. A készülő kötet válogatott képeiből kiállítás is nyílt a XII. kerületben, a hegyvidéki Ízlelő étterem előtti téren.

Fülöp Attila közölte, hogy a kiállításon csupán felvillantanak néhány képet, a fotóalbum jóval vastagabb lesz.

Pokorni Zoltán (Fidesz-KDNP), a XII. kerület polgármestere kiemelte, hogy várhatóan nehéz időszak jön, az energiaárak emelkedése fenyeget. Azt mondta, jó volna, ha a megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató vállalkozások bekerülnének azon százezer cég közé, amelynél alacsonyak maradnak a rezsiköltségek. Ha már a koronavírus-járványt túlélték ezek a cégek, most se bukjanak el - tette hozzá.

A polgármester arról is beszélt, hogy az önkormányzat élen jár a támogatott lakhatás biztosításában. Olyan lakást alakítottak ki, ahol nyolc sérült ember önállóan élhet, magas színvonalon. Pokorni Zoltán megjegyezte, hogy a szomszédok meggyőzése nem volt könnyű.

Mészáros Andrea, az Ízlelő étterem alapító-ügyvezetője kiemelte, hogy a vendéglőben a vezetőket leszámítva minden kolléga megváltozott munkaképességű.

(FOTÓ)
(MTI)

Galériánk

Bemutatták az Érték vagy! program következő elemét Bemutatták az Érték vagy! program következő elemét Bemutatták az Érték vagy! program következő elemét Bemutatták az Érték vagy! program következő elemét Bemutatták az Érték vagy! program következő elemét Bemutatták az Érték vagy! program következő elemét
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!