BKK: akadálymentesen is elérhető a Határ úti metróállomás

Belföld, 2023.12.20

Üzembe helyezték az 50-es villamos végállomásánál létesített liftet, így akadálymentesen megközelíthető a Határ úti metróállomás - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán az MTI-vel.

Azt írták, a másik felvonót várhatóan februárban adják át, a gyalogos-aluljáró teljes felújítása pedig tavaszra valósulhat meg.

A tájékoztatás szerint az 50-es villamos végállomásánál - a már megújult lépcső mellett - kialakított lift a felújítás befejezéséig próbaüzemben működik, így esetlegesen még előfordulhatnak kezdeti üzemszünetek. A korábban épített ideiglenes gyalogos-átkelőhely továbbra is segíti az Üllői úton a Határ úti buszvégállomás, valamint a 42-es és az 52-es villamos végállomásának megközelítését.

A metróállomás a lépcsők és a gyalogos-aluljáró burkolata is megújul, új világítási, térfigyelő és tűzjelző rendszert telepítenek a biztonság fokozásáért, továbbá felújítják az utasforgalmi területen kívül a teljes üzemi teret, kicserélik az aluljáró biztonságos üzemeltetéséhez szükséges berendezéseket, korszerűsítik a víziközművet, a csatornahálózatot és az elektromosenergia-ellátást.

Azt írták, a beruházás időtartama a pluszmunkák miatt hosszabb lett. A metróálláson még a télen üzembe helyezik a másik liftet is.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!