BKK: hétvégeken a 69-es vonalon is korszerű CAF-villamosok járnak

Belföld, 2021.06.18

Hétvégeken a 69-es vonalon is korszerű, légkondicionált, alacsonypadlós CAF-villamosok járnak - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-t.

A közlemény szerint a fővárosi járműbeszerzésnek köszönhetően szombattól kényelmesebben utazhatnak Zugló, Alsórákos, Pestújhely és Újpalota lakói. A magaspadlós TW-6000-es és TW-6100-as (hannoveri) villamosok mellett hétvégenként, illetve ünnepnapokon már a 69-es vonalon is forgalomba állnak a korszerű CAF-szerelvények.

Eleinte két modern jármű közlekedik, "a kor elvárásainak megfelelő szolgáltatásaival - tágas férőhely, légkondicionálás, akadálymentesség, fedélzeti kamerák - fokozza a Budapesten utazók komfortérzetét" - írták.

A BKK beszámolt arról is, hogy a 42-es villamos vonalán június 5. óta közlekedő CAF-villamost az első két hétvégén mintegy hatezren használták.

A közlemény szerint a BKK a BKV Zrt.-vel közösen máshol is vizsgálja a CAF-villamosok hétvégi közlekedésének lehetőségét. A tervek szerint a következő időszakban újabb vonalakon is megjelenhetnek az új szerelvények.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!