BKK: változatlanul versenyképes és népszerű a 100E

Belföld, 2023.12.20

A Liszt Ferenc repülőtérre vezető közvetlen autóbuszjárat, a 100E az Üllői úti kerékpársávok átadása után is népszerű maradt - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.

Mint írták, az Üllői út Kálvin tér és Nagyvárad tér közötti szakaszán kialakított új kerékpársáv augusztusi átadása előtt sokan tartottak attól, hogy az új kerékpársávoknak a 100E buszok utasforgalma látja majd a kárát. Az azóta eltelt több mint négy hónap forgalmi adatai egyértelművé teszik, hogy ez a félelem alaptalan volt - hangsúlyozták.

Közölték, a BKK szakemberei a menetrend finomhangolásával, illetve a belváros irányába külön lámpaprogrammal, új táblákkal tették hatékonyabbá a repülőtéri buszjáratot.

A 100E buszjárat utasforgalmi adatai alapján jól látható, hogy ugyan a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér turistaforgalma az év utolsó hónapjaiban szezonálisan dinamikusan csökken, a repülőtérre közlekedő 100E járatok utasforgalma még a kiemelkedő nyári hónapokéhoz képest is lényegében változatlan.

A kerékpársávok átadása óta a 100E járat menetrendi megbízhatósága - azaz a műszaki vagy forgalmi okokból késve közlekedő autóbuszok aránya - nem, hogy nem romlott, de az idén áprilisi adatokhoz - azaz a védett kerékpársávok átadása előtti időszakhoz képest - még 3 százalékkal javult is. Tehát a Budapesten közlekedők szerint a repülőtérre menet, vagy a reptérről a belvárosba továbbra is versenyképes választás a 100E buszjárat - áll a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!