Borbély Lénárd: nem zár be a csepeli munkásszálló

Belföld, 2022.09.28

Nem zár be a csepeli Zászlós Szálló, az önkormányzatnak sikerült megállapodnia a munkásszálló működtetőjével - közölte a XXI. kerület polgármestere szerdán a Facebook-oldalán.

Borbély Lénárd (Fidesz-KDNP) felidézte: nemrég jelent meg a hír, hogy a háború okozta magas energiaárak miatt az egyik csepeli munkásszálló október 15-én bezár, így 250 embernek - köztük 50 gyereknek - megszűnik a lakhatása.

"Csepel polgármestereként sikeres tárgyalást folytattam a szállót működtető Indotek Group vezetőjével, Jellinek Dániellel, akivel nemcsak arról állapodtunk meg, hogy vállalják a téli üzemelés többletköltségét és továbbra is működtetik a megemelt árak mellett az épületet, hanem további fejlesztéseket is végrehajtanak", megkezdik a szálló teljeskörű felújítását, összkomfortossá és energiahatékonnyá tételét - írta a kerület vezetője.

Hozzátette: arról is megállapodtak, hogy a cégcsoport a kerületben további magas színvonalú, összkomfortos munkásszállásokat alakít ki, amelyekben kizárólag cégekkel és állami szervezetekkel kötött szerződéses keretek között tartózkodnak majd munkavállalók.

Borbély Lénárd reagált Budapest főpolgármesterének keddi bejegyzésére is, amelyben Karácsony Gergely azt írta, hogy ebben a szociális krízishelyzetben semmiféle kilakoltatást nem tart indokolhatónak és a Fővárosi Önkormányzat a lehetőségeihez mérten próbálja megmenteni a szociális feladatokat ellátó szervezeteket, az erről szóló javaslatát pedig szerdán tárgyalja a Fővárosi Közgyűlés. A főpolgármester felajánlotta továbbá, hogy az épület működtetője adja át a munkásszállót a Fővárosi Önkormányzatnak.

Csepel polgármestere erről úgy fogalmazott, "az ilyen nehéz helyzetben a megoldást csak tárgyalásos úton, együttműködve lehet megtalálni. Nem pedig fenyegetőzve és üzengetve, ahogyan azt Karácsony Gergely főpolgármester tette".
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!