Csepeli Fidesz: Borbély Lénárd polgármester a jobboldal helyett a dollárbaloldallal szövetkezik

Belföld, 2024.03.14

Borbély Lénárd polgármester és a dollárbaloldal már nemcsak a Soros-médiában fonódik össze, hanem Csepel megszállásában, kifosztásában, a közpénzek szisztematikus lenyúlásában is - közölte a Fidesz csepeli szervezete csütörtökön.

A pártszervezet az MTI-hez eljuttatott közleményében úgy fogalmazott: Csepelen "végleg és nyilvánosan is létrejött a Borbély-Gyurcsány tengely".

Mint írták: a csepeli Fidesz-KDNP "a baloldal hatalomra kerülésének megakadályozása érdekében március 11-én méltányos, előnyös és vállalható önkormányzati választási megállapodást javasolt" Borbély Lénárdnak. "A feléje nyújtott békejobbot Borbély Lénárd félrelökte, és sportszerűtlen módon egy övön aluli, sunyi balhoroggal viszonozta" - tették hozzá. Közölték, hogy Borbély Lénárd politikai karrierjét a Fidesz támogatásának köszönheti, ám "a pénzért és a hatalomért mindenkin átgázol, mindent elárul, bárkivel alkut köt".

"Borbély Lénárd egy báránybőrbe bújt vedlett vörös róka, olyan mélyre süllyedt, olyanná vált az egész csapatával együtt, mint 2009-ben a csepeli MSZP" - írták.

"A Fidesz-KDNP képviselői által több alkalommal is benyújtott költségvetést módosító felvetést, hogy a képviselő-testület kapja vissza a költségvetési kontrollt, valamint, hogy számolják fel a költségvetésben az összes
bújtatott, több százmilliós kampánypénzt, Borbély Lénárd még csak tárgyalni sem engedte, sem a testületi ülésen, sem az egyeztetéseken" - mutattak rá.

A csepeli Fidesz szerint Dukán András, a Momentum és a DK polgármesterjelöltje "örömmel adta hírül" a közösségi oldalán, hogy sikerült Borbély Lénárddal "üzletet kötnie". "A polgármester ad a baloldalnak 1 milliárd forint közpénzt, s ők cserébe ma megszavazzák, hogy Borbély Lénárd továbbra is minden kerületi költségvetési pénzt szabadon, ellenőrizetlenül, elszámolatlanul nyúlhasson le magán- és kampánycélokra egyaránt" - olvasható a közleményben, amely szerint "Borbély és Dukán ma már nyílt koalícióban vágnak neki az önkormányzati választásnak".

Hozzátették: ebben a helyzetben még nagyobb a Fidesz-KDNP tagjainak, támogatóinak, szavazóinak felelőssége, hogy ezt a "botrányos hatalomátmentési és hatalomátvételi kísérletet" június 9-én megakadályozzák.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!