December 15-ig elfogadják a diákigazolványokat a BKK járatain

Belföld, 2020.10.22

    Budapest, 2020. október 22., csütörtök (MTI) -  A BKK járatain a veszélyhelyzet megszűnésével kapcsolatos átmeneti szabályok miatt december 15-ig elfogadják a 2019/2020-as tanévre már érvényesített diákigazolványokat - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-t.

Mint írták, a diákoktól érvényes okmányként fogadják az első féléves, illetve második féléves matricával érvényesített magyar diákigazolványt.

A diákigazolvány helyettesíthető a tanintézmények által kiadott QR-kóddal ellátott igazolással - fűzték hozzá. Kiemelték: a 2019/2020-as tanévre - a tanév egészére vagy valamely félévére - szóló érvényesítő matricákat 2020. december 16-án már akkor sem lehet elfogadni, ha a hozzájuk tartozó tanulói bérlet még érvényes.

A MÁV kedden arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a diákigazolvány vasúton, HÉV-en és Volán-járaton is érvényes lesz december 15-ig. A diákigazolványok érvényességét az Oktatási Hivatal hosszabbította meg - október 31. helyett - december 15-éig - tudatta a MÁV.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!