DK: haladéktalanul szabályozzák a feltöltős villanyórák árszabását!

Belföld, 2022.08.04

A Demokratikus Koalíció (DK) azt követeli, hogy a kormány és az MVM ne a legnehezebb sorsú embereken nyerészkedjen, hanem haladéktalanul szabályozza a feltöltős villanyórák árszabását.

Varju László, az ellenzéki párt alelnöke csütörtöki online sajtótájékoztatóján "a világ szényenének" nevezte, hogy az ilyen órával rendelkező, jellemzően a legnehezebb helyzetben lévő fogyasztókkal már az első kilowattórától a piaci árat fizettetik meg.

Ők nem nagyfogyasztók, és nem is luxusberendezéseket működtetnek az otthonaikban - hangsúlyozta az országgyűlési képviselő -, a rezsiemelés azonban őket sem kíméli. Több ezer háztartás rendelkezik ilyen órával, akiknél azért vezették be ezt az elszámolást, hogy ne halmozzanak fel akaratukon kívül százezres tartozást.

Egy felhasználó beszámolójával érzékeltette a problémát: míg korábban háromezer forintért 82 kilowattórányi áramot kapott, augusztus 1-jétől ezért mindössze 44-et.

Varju László azt mondta: a kormány a szegényeket, az elesetteket, a rászorulókat semmibe veszi, míg a saját oligarcháit pénzzel tömi.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!