DK: mentsék fel a tesztelési kötelezettség alól a krónikus beteg orvostanhallgatókat!

Belföld, 2020.11.28

A Demokratikus Koalíció (DK) azonnali magyarázatot követel a kormánytól arra, hogy miért köteleznek tartós, krónikusan beteg orvostanhallgatókat az országos tesztelésben való részvételre - jelentette ki a párt szóvivője szombati online sajtótájékoztatóján.

Barkóczi Balázs azt mondta: a nyugatifeny.hu portálon közzétett információk szerint rektori büntetéssel és eltanácsolással fenyegetik a Semmelweis Egyetem hallgatóit, hogy ezzel nyomatékosítsák, vegyenek részt az iskolai tesztelésekben. A portálnak nyilatkozó hallgatók szerint azok sem jelentenek kivételt, akiknek tartós krónikus betegségük van és nem kapnak megfelelő védőfelszerelést sem - tette hozzá.

A szóvivő érthetőnek nevezte, hogy az országos tesztelésből az orvostanhallgatók is kiveszik a részüket, a DK azonban követeli, hogy a kormány mentse fel a tesztelési kötelezettség alól a krónikusan beteg orvostanhallgatókat és minden tesztelőnek biztosítson teljes védőfelszerelést: FFP2-es maszkokat, arcpajzsot, kesztyűt és a teljes testet elfedő védőruhát.

Barkóczi Balázs szerint úgy tűnik, a kormány semmit sem tanult abból, hogy már 15 egészségügyi dolgozó halt meg koronavírusban, immár veszélybe sodorják a jövő orvosait is. Feltette a kérdést: ki vállalja a felelősséget, ha "ennek a vérlázítóan felelőtlen" intézkedésnek áldozatai lesznek?
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!