DK: "oligarchamentés" helyett válságkezelésre kell költeni az adóforintokat

Belföld, 2021.01.13

A Demokratikus Koalíció szerint nem "oligarchamentésre", hanem válságkezelésre, a vállalkozók, a dolgozók, az elbocsátottak, a családok és az idősek támogatására kell költeni az adóforintokat - mondta Rónai Sándor, a párt EP-képviselője szerdai, online sajtótájékoztatóján.

Rónai Sándor a 24.hu cikkére hivatkozva arról beszélt, hogy a kormány újabb milliárdokat osztott szét a turizmusban tevékenykedő "fideszes oligarchák között". Azt mondta, másfél milliárd forintot kapott Fellegi Tamás volt fejlesztési miniszter érdekeltsége, közel egymilliárdot a Lázár János felügyelete alá tartozó Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt., de jutott pénz a Seszták Miklós egykori fejlesztési miniszter "üzleti körébe tartozó vállalkozóknak" is.

Az EP-képviselő kijelentette, hogy a "fideszes oligarchák" a koronavírus-járvány kezdete óta rendre úgy kapnak vissza nem térítendő támogatásokat, hogy az sem kizáró ok, ha közben akár több száz munkavállalójukat is elbocsátják.

Garantálja - mondta Rónai Sándor -, hogy az összes, vissza nem térítendő támogatást kapó "fideszes oligarcha aktája ott lesz az Európai Unió asztalán".
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!