DK: stabil és erős forintárfolyamra van szükség

Belföld, 2021.06.09

Dobrev Klára azt állítja, ha 2022-ben ő alakíthat kormányt, akkor rövidtávon a stabil és erős forintárfolyam elérése lesz a legfontosabb feladat, középtávon pedig be kell vezetni az eurót Magyarországon.

A Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje szerdai, online sajtótájékoztatóján felhívta a figyelmet, hogy a friss adatok alapján májusban 5,1 százalékkal emelkedtek az árak.

Nyolc éve nem volt ilyen magas az infláció - tette hozzá az EP-képviselő, kiemelve, hogy az étolaj ára több mint 25 százalékkal emelkedett egy év alatt, a tojásért majdnem tíz százalékkal kell többet fizetni, a benzin pedig több mint 36 százalékkal drágult.

Hangsúlyozta, szinte mindent szállítani kell, ezért a benzin-áremelkedést azok is megérzik, akik műszaki cikket, esetleg bútort vásárolnak vagy csak a napi bevásárlásukat intézik.

Az erős és stabil forintárfolyam megakadályozná ezt a brutális drágulást - mondta Dobrev Klára, aki az euró bevezetése mellett érvelve azt hozta fel példaként, hogy Szlovákiában a drágulás üteme sokkal kisebb.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!