Egészséges ivóvizet kap Bábonymegyer több mint 800 lakosa

Belföld, 2015.04.13

Egészséges ivóvizet kap a Somogy megyei Bábonymegyer több mint 800 lakosa annak a csaknem 163 millió forintból megvalósított ivóvízminőség-javító programnak köszönhetően, amelyhez 146,5 millió forint támogatást nyújtott az Európai Unió és a magyar állam - közölte a település önkormányzata hétfőn az MTI-vel.

Mivel a beruházáshoz szükséges 10 százalékos önrészt is támogatásból, az Önerő Alap igénybevételével finanszírozta a település, a lakosságnak semmilyen anyagi terhet nem jelentett a beruházás - áll a közleményben.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint az ivóvízminőség-javító programra azért volt szükség, mert a kútból nyert nyers vízben az előírt határértéknél magasabb volt az ammónium-, a vas- és a mangántartalom, továbbá a szolgáltatott vízben is magas ammóniumtartalmat mértek.

A beruházás részeként a helyi vízműben komplex víztisztítási technológiát építettek ki, átalakították a vasiszap-ülepítőt, felújították a meglévő alacsony és magas tározókat, valamint a kezelőépületet, fúrtak egy 170 méter mélységű tartalék kutat, korszerűsítették a meglévő villamos hálózatot, és a rendszer működéséhez szükséges új irányítástechnikát építettek ki.

A 310 bábonymegyeri otthont érintő rekonstrukció keretében a településen kicseréltek több mint negyven tűzcsapot, kiépítettek 14 mosatócsomópontot és mintegy 11 kilométernyi hosszan megtisztították a vízvezeték-hálózatot.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!