ÉKM: Csepreghy Nándor az uniós közlekedési miniszterek informális találkozóján vett részt

Belföld, 2023.09.23

A közlekedés és a mobilitás alapvető szerepéről, ezek társadalmi és területi kohézióban betöltött szerepéről, illetve a dekarbonizáció és digitalizáció előnyeiről folytatott eszmecserét Csepreghy Nándor, az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes a közlekedési miniszterek szeptember 22-i informális találkozóján Barcelonában - tájékoztatta a szaktárca közleményben az MTI-t szombaton.

Az ülést a spanyol elnökség részéről Raquel Sánchez Jiménez megbízott közlekedési miniszter elnökölte. Az Európai Bizottságot Adina Vălean biztos képviselte.

Az ÉKM ismerteti: az informális találkozón megállapították, közös uniós célkitűzés az, hogy elérhetőbb és hatékonyabb közlekedés és mobilitás felé haladjanak az Európai Unió tagállamai. A miniszterek a főbb megállapításokat egy nyilatkozatban is rögzítették, amelyben a társadalmi és területi kohézió fokozása érdekében felkérik a Bizottságot egy új uniós mobilitási stratégia kidolgozására.

A magyar soros elnökség előkészítésének részekét Csepreghy Nándor miniszterhelyettes konstruktív egyeztetést folytatott Raquel Sánchez Jiménez spanyol, Volker Wissing német, Marius Skuodis litván, Alenka Bratuąek szlovén miniszterekkel, Anna Mihneva-Natova bolgár miniszterhelyettessel, Josip Bilaver horvát, Herbert Kasser osztrák, Constantin-Gabriel Bunduc román államtitkárral és Peter Javorcik főigazgatóval is - tájékoztatott közleményében a minisztérium.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!