Elemző: nem áll jól a főpolgármester a programpontok megvalósításával

Belföld, 2020.01.22

A Nézőpont Intézet elemzője szerint Karácsony Gergely főpolgármester időarányosan nem áll jól  programpontjai megvalósításával.

Tóth Erik szerdán az M1 aktuális csatornán azt mondta, kevés esélyt lát arra, hogy a 135 programpont mindegyike megvalósuljon a következő öt évben, Karácsony Gergely száz nap alatt ugyanis csak három intézkedést hajtott végre. Azok alapján ráadásul "a régi baloldalon és a régi ellenzéki politikusokon kívül senki nem profitált abból, hogy Karácsony Gergelynek hívják a főpolgármestert október 13-a óta" - fogalmazott az elemző.

Hozzátette: a három intézkedés közül a klímavészhelyzet kihirdetésének nem volt látható következménye, pozitív hatása, az ingyenes tömegközlekedési juttatás korhatárának 14 évre emelése a kormányzat hatásköre, nem a Fővárosi Közgyűlésé. Azt pedig "érdekes felfogásnak" nevezte az elemző, hogy a munkanélküliek - akik szerinte Budapesten kevesen vannak - ingyenesen használhatják a budapesti közösségi közlekedést a munkához jutás érdekében.

Bár száz nap alatt nem lehet csodát tenni, a legfontosabb intézkedések "alapkőletételeit" végre lehet hajtani. Karácsony Gergely azonban a releváns budapesti kérdések helyett hatalmi harcokra, hatalmi pozíciók szétosztására és káderpolitikára fordította a figyelmét - vélekedett az elemző.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!