Elindult a jelölési időszak a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom Kopp-Skrabski-díjára

Belföld, 2024.04.19

Elindult a jelölési időszak a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom Kopp-Skrabski-díjára - közölte a szervezet pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint bárki jelölhet olyan személyeket és házaspárokat, akik kiemelkedő tevékenységet végeznek az élet bármely területén, dolgozva a társadalom lelki egészségéért, támogató közösségek létrejöttéért, a családbarát szemléletért és a gyermekek megszületéséért.

Az előző években többek között orvos házaspár, családsegítő alapítvány vezetője, költő-grafikus, párkapcsolati trénerek, pedagógusok és közösségszervezők kapták a díjat.

A nyertesek leginkább olyan emberek, akik a maguk szakterületén hétköznapi hősök, és megérdemlik, hogy a szélesebb közvélemény is megismerje példaadó munkájukat.

Akadt már a díjazottak között több ismert ember is, mint például Pál Feri katolikus pap, Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter színész vagy Böszörményi-Nagy Gergely, a Brain Bar alapítója. Az ő tevékenységük is példa arra, hogy lehetséges építő dolgokat tenni egy egészségesebb lelkületű társadalomért - hangsúlyozta szervezet.

Azt írták, az egyéni és a házaspár kategóriában május 15-ig várják az ajánlásokat, és kategóriánként egy fődíjat és egy közönségdíjat osztanak ki. Jelölni bárkit lehet egy rövid írásos jellemzéssel, bemutatással - ismertette a szervezet.

A díjat 2017 óta minden évben meghirdeti a mozgalom, az elnevezés Kopp Mária orvos, pszichológus és Skrabski Árpád szociológus, kutató házaspár nevéből ered - olvasható a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!