Elindult a Rail Cargo Group vasúti árufuvarozási szolgáltatása Bécs és Kijev között

Belföld, 2023.10.03

Elindult a Rail Cargo Group vasúti árufuvarozási szolgáltatása Bécs és Kijev között, az első tesztvonat közlekedtetésének tapasztalatait felhasználják majd a rendszeres összeköttetés kialakításában - közölte a Rail Cargo Group(RCG) kedden az MTI-vel.

Hangsúlyozták, az első tesztvonat összeállításánál először alkalmaztak új vasúti technológiát, amellyel sikerült kamionról vonatra rakni a nem daruzható félpótkocsikat. Az r2L-technológiát a müncheni transport logistic kiállításon mutatták be először a szakmai közönségnek.

A közlemény szerint a tesztvonat szeptember végén közlekedett Kijevből a Rail Cargo Group magyarországi BILK termináljáig, építőanyagokkal megrakott félpótkocsikat továbbított vasúton.

Az osztrák cégcsoport közleményében rámutatott arra, hogy az Ukrán Államvasúttal (UZ) kötött együttműködés keretében a Bécs és Kijev közötti intermodális szolgáltatással a Rail Cargo Group bevonta Ukrajnát az európai intermodális TransNET-hálózatba.

A Kijev és Bécs közötti - igény szerint budapesti megállóval is tervezhető - új összeköttetéssel Ukrajna és Közép-Európa számos csomópontja között lehetővé válik a rendszeres, nagy forgalmat bonyolító intermodális kapcsolat létrehozása - közölte a Rail Cargo Group.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!