Érezhető volt a forgalomnövekedés a szegedi benzinkutakon is

Belföld, 2023.12.31

Mint ismert, a benzin és a gázolaj jövedéki adója az európai uniós és magyar jogszabályokkal összhangban 2024. január 1-jén literenként 41 forinttal emelkedik.

Mol benzinkút Szegeden Érthető módon az autósok az áremelkedésnek nem örülnek, azonban a MOL az év végén bejelentette, hogy a 41 forintos emelést két lépcsőben, az év első napjától 20, majd január 15-től további 21 forinttal teszi meg.  

A két lépcsőben történő emelést a MOL-csoport azzal magyarázta, így kívánják támogatni a magyar családokat.  

Portálunk által megkérdezett két szegedi benzinkútnál is jelentős forgalomnövekedést könyveltek el az év végén, amely egyértelműen a jövedéki adó emelésnek köszönhető. Volt olyan autós, aki kannákkal felszerelkezve érkezett a töltőállomásra. Noha a mostani forgalomnövekedés meg sem közelítette azt a szintet, amely a 480 forintos hatósági ár idején volt, de azért most is érezhetően jóval többen tankoltak a szokásosnál. Aki még tehette, csurig töltötte az üzemanyag tartályt. Ne feledjük, az óévben még Szegeden is olcsóbban tankolhatunk.

Egyébként a hatósági ár egykori bevezetése óriási terhet rótt a benzinkutak személyzetére is, hiszen szinte valamennyi töltőállomáson extrém mennyiségű fogyasztást mértek, amelyet az alkalmazottak alig győztek ellátni.  

Fotó: Illusztráció
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!