Erős nyárra számítanak a szegedi vendéglátósok

Belföld, 2021.04.19

Óvatos optimizmussal nyilatkoztak a szegedi vendéglátóhelyek bérlői és tulajdonosai arról, mit várnak a járvány miatti korlátozások fokozatos feloldása kapcsán.

Hungi Vigadó A többség péntekre tervezi a teraszok megnyitását, de nem gondolják, hogy azonnal tömegek térnek vissza az éttermekbe, kávézókba, szórakozó helyekre.

Mint korábban megírtuk, a Nyugi Kert legkorábban csütörtökre tervezi a nyitást, de ez nagyban függ az időjárástól is. Ugyanezen az állásponton van Gálosi Gyula is, aki a Hungi Vigadót, Hági Udvart és a Stúdió 55-öt üzemeltető cég egyik tulajdonosa. Ők péntekre tervezik a nyitást, amit a héten várható kormányzati intézkedések és az időjárási körülmények még befolyásolhatnak. Mint mondta, az április végi időjárás nem igazán ideális, mert egyrészt még nincs túl meleg, másrészt elég sok eső várható a hét hátralévő részében.

Gálosi Gyula ettől függetlenül optimista, mert bízik abban, hogy rövidesen visszatérnek a vendégeik. Ezt arra alapozza, hogy tapasztalataik szerint nagyon ki vannak az emberek éhezve a nyitásra, így ha kisebb létszámban is, mint az ilyenkor megszokott, újra lesznek vendégek a teraszaikon. A Hungi Udvar esetében komoly érvágás, hogy az itt megszokott klubéletet nem indíthatják újra, de a teraszon mindenképpen működni fog a hely. A vendéglátósok most úgy becsülik, a fokozatos nyitással párhuzamosan kell legalább másfél hónap arra, hogy teljes intenzitással beinduljanak a vendéglők, kávézók, kocsmák és más szórakozóhelyek. Tippelni már senki se szeret, mert a novemberi zárás óta már sokszor megjósolták, hogy mikor indulhat újra az élet, és mindannyiszor tévedtek. Abban viszont megegyezik a véleményük, hogy erős nyár várható, mert a hasonlóan rossz tavalyi tavasz után nagyon jó főidényt produkáltak.

Gálosi Gyula azért is óvatos, mert a vírushelyzetet nagyon nehéz előre kiszámítani, ráadásul érthető, ha az emberek óvatosak még a közösségi terekkel, hiszen a járványon még messze nem vagyunk túl. Az se túl örömteli a vendéglátósok számára, hogy egyelőre csak este fél 10-ig lehetnek nyitva, ami komoly veszteség olyan helyeken, ahol a fiatalok adják a vendégkör döntő többségét. Ezért aztán érthető, hogy a vendéglátósok nem tudják megbecsülni, hogy ez az év veszteséget vagy nyereséget hoz neki, esetleg boldogok lehetnek azzal, ha nullára kihozzák ezt a szezont.
(Webrádió)

Címkék

Hungi Vigadó

Galériánk

Hungi Vigadó Hungi Vigadó
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!