Evezős ob - Közel 650 versenyző nevezett, Juhász és Simon öt számra tervez - ELŐZETES

Belföld, 2022.08.18

Péntektől vasárnapig Szegeden, a Maty-éren rendezik az evezősök idei, immár 123. országos bajnokságát, melyen a felnőtteknél 23 számban hirdetnek győztest.

Az ob-ra közel 650 versenyző 759 egységbe nevezett, a felnőttek mellett utánpótlás, para, amatőr és masters versenyeket is rendeznek.

A szolnokiak rutinos, világbajnok párosa, Juhász Adrián és Simon Béla öt számban tervez indulni, a saját kormányos nélküli kettes versenyszámuk mellett kétpárban, négypárban, négyesben és nyolcpárban is rajthoz állnak.

Kétpárban és négypárban megütköznek a riói és tokiói olimpikon Pétervári-Molnár Bendegúzzal is, aki saját száma, az egypár mellett további két versenyt vállal. A királyszámban, egypárban ismét megküzdhet Galambos Péterrel, aki könnyűsúlyúként az elmúlt években párszor meg tudta őt lepni normál súlyban.

A müncheni Európa-bajnokságon könnyűsúlyú kettesben aranyérmes Furkó Kálmán öt, míg társa, Szabó Bence hat számban evez.

Egypárban nagy versenyre van kilátás, Pétervári-Molnár és Galambos mellett Tamás Bence, Szabó Márton, Bácskai Máté és Ács Kristóf is indul, mindannyian a válogatott keret stabil tagjai. Hasonlóra lehet számítani könnyűsúlyú egypárban is, ahol az utóbbi években favorit, a mostani szezonban a normál súlyra átváltott Galambosnak bőven akad érdemi kihívója Tamás Bence, Furkó, Szigeti Roland, Bridge Henry vagy éppen Szőllősi Balázs személyében.

A nőknél egypárban lehet a legkiélezettebb a csata a végső győzelemért, hiszen az Eb-t megjárt Preil Viviennek és Krémer Eszternek hazai szinten meghatározó riválisokkal, Abid Syhammal, Fehérvári Eszterrel és Bertus Kittivel is meg kell küzdenie.

A program pénteken 9, szombaton 8.30, vasárnap pedig 8 órakor kezdődik, a döntőket 13 órától tartják.


Program, a felnőtt A döntők:

péntek:

-------

férfiak:
egypár (olimpiai szám), kettes (o. sz.), kormányos kettes, könnyűsúlyú négypár

nők:
egypár (o. sz.), kettes (o. sz.), könnyűsúlyú négypár


szombat:

--------

férfiak:
könnyűsúlyú egypár, kétpár (o. sz.), könnyűsúlyú kettes, négyes (o. sz.), könnyűsúlyú nyolcas

nők:
könnyűsúlyú egypár, kétpár (o. sz.), könnyűsúlyú kettes, négyes (o. sz.)


vasárnap:

---------

férfiak:
könnyűsúlyú kétpár (o. sz.), könnyűsúlyú négyes, négypár (o. sz.), nyolcas (o. sz.)

nők:
könnyűsúlyú kétpár (o. sz.), négypár (o. sz.), nyolcas (o. sz.)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!