Félkarú sorompóval tették biztonságosabbá a kisapáti vasúti átjárót

Belföld, 2023.12.15

Félkarú sorompóval tették biztonságosabbá a Tapolca közelében lévő kisapáti vasúti átjárót - közölte a helyszínen tartott pénteki sajtótájékoztatón a területfejlesztési miniszter.

Navracsics Tibor, aki a térség országgyűlési képviselője (KDNP) is, emlékeztetett, hogy az átjáróban a tavalyi év első napján négy fiatal halt meg. Hangsúlyozta: a baleset következtében elvesztett életeket már nem tudjuk visszahozni, de másokat még meg tudunk menteni a vasúti közlekedés biztonságosabbá tételével.

Virág István, a MÁV pályaműködtetési vezérigazgató-helyettese azt hangsúlyozta, hogy az elmúlt 15 évben a MÁV-nak felróható baleset nem történt, a balesetek a közúton közlekedők hibájából következtek be. Hozzátette: nagy hangsúlyt helyeznek arra, hogy egyre biztonságosabbá tegyék a vasúti közlekedést kampányokkal, beruházások révén. Felidézte: 2022-ben 90 baleset történt vasúti átjárókban, a 16 halálos kimenetelű baleset 34 áldozatot követelt.

A kisapáti vasúti átjáróban a baleset idején működött a fénysorompó, most ezt egészítették ki a félsorompóval. A 60 millió forintos beruházást saját forrásból valósították meg - mondta.

Évente átlagosan 800 sorompó csapórúdják törik le az autósok - ismertette.

Szavai szerint a balesetek számának csökkenéséhez elengedhetetlen a közlekedési morál javulása. Az Érj haza biztonságban! című országos balesetmegelőző kampány célja ezért a figyelemfelkeltés és a morál javítása - tette hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!