Felújítják és zöldebb lesz a Bartók Béla tér Szegeden

Belföld, 2023.08.02

Önkormányzati forrásból, mintegy 50 millió forintból újítják fel a szegedi Bartók Béla teret. A felújítás során a tér zöldebb is lesz, ugyanakkor nyilvános illemhelyet és térfigyelő kamerákat is kap.

Bartók Béla tér felújítás
A város közepén található, sportolásra ugyan alkalmas, ám elöregedő félben lévő betondzsungele válhat némileg zöldebbé, azaz klímabarátabbá. Erről beszélt a Bartók tér közepén szerda délutáni sajtótájékoztatóján Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester, valamint Szondi Ildikó, a városrész önkormányzati képviselője.

Többször is voltak kisebb javítási munkálatok a belváros ezen, mondhatni ikonikus részén, ám talán olyan mértékű ,,rehabilitáció", mint amit most terveznek, több évtizede nem. A régi betont feltörik, és ennek helyét veszik át a zöld felületek, amellett, hogy a szintén jól ismert sportpályák megmaradnak. A játszótéri eszközöket a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. felújítja, ősszel pedig visszatelepítik a füvesített területre.  

A képviselők kiemelték azt is, hogy a tér fáit is megtartják, hiszen a városnak fontos a zöld területek megtartása, gyarapítása. A Bartók Béla tér felújítására mintegy 50 millió forintot biztosít saját forrásból az önkormányzat, a kivitelezést pedig a HPQ Kft. végzi el.  


A Bartók tér a felújítással nyilvános wc-t, valamint 6 darab térfigyelő kamerát is kap. Az automatikusan működő, nyilvános de fizetős illemhelyet az IKV üzemelteti majd, illetve ugyan olyan lesz, mint amilyen az Aradi vértanúk terén teljesít szolgálatot. A kamera rendszer telepítésétől a város azt várja, hogy javul a közbiztonság a környéken, hiszen a Bartók Béla tér közelében lakók nyugalmát gyakorta zavarták meg italozók, illetve néha garázdák. A kamerákat a rendőrség felügyeli majd, a felvételek pedig az egyenruhásokhoz futnak be, amitől a közbiztonság javulását várják a környéken.  

A munkálatokat a kivitelező cég elkezdte, amellyel szeptemberre szeretnének végezni.

(Webrádió)

Címkék

Bartók Béla tér Felújítás Szeged
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!