Felvételi - Idén először online iratkozhatnak be a BGE elsőéves hallgatói

Belföld, 2023.07.27

Igazolják az üzleti képzések töretlen népszerűségét az idei felvételi eredmények, hiszen a 2023/2024-es tanévben 6474 elsőéves kezdheti meg tanulmányait a Budapesti Gazdasági Egyetemen. Ez 2005 óta a legmagasabb felvételi létszám - tudatta az intézmény csütörtökön az MTI-vel. Kiemelték: a leendő hallgatók most először online iratkozhatnak be.

Az egyetem tájékoztatása szerint tavalyhoz képest emelkedtek az intézmény állami ösztöndíjas képzéseinek ponthatárai, és a koronavírus-járvány óta először emelkedett a BGE turizmus-vendéglátás alapszakára jelentkezők száma. Rendkívül népszerűnek bizonyult a szeptemberben újonnan induló ellátásilánc-menedzsment mesterképzés is - írták, hozzátéve: az intézményben nőtt az önköltséges képzésekre jelentkezők száma és csökkent az állami ösztöndíjasok részaránya.

Közölték: a BGE idén a 4. legmagasabb jelentkezői létszámú felsőoktatási intézmény, amelynek mindhárom kara - Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar, Külkereskedelmi Kar, Pénzügyi és Számviteli Kar - az ország 10 legnépszerűbb egyetemi kara között szerepel. Az egyetem az üzleti alapszakok mindegyikén piacvezető - hangsúlyozták.

Kiemelték azt is, hogy az idei tanévben először a BGE jelentős ügyfélszolgálati újítással várja a leendő elsőéveseket: az online beiratkozás során a gólyák elektronikus úton tudják aláírni a képzési szerződésüket és a kapcsolódó dokumentumokat. "A BGE nemcsak a hazai felsőoktatás első számú üzleti egyeteme, hanem egy folyamatosan megújuló, innovatív intézmény is. Büszkék vagyunk rá, hogy a jelen generáció elvárásainak megfelelően digitalizáljuk hallgatói szolgáltatásainkat, célunk a hallgatói élmény javítása" - hangsúlyozta az újítás kapcsán Prof. Dr. Heidrich Balázs, a BGE rektora.

Az egyetem augusztus 6-ig fogadja a pótfelvételi jelentkezéseket, beiratkozni pedig július 31. és szeptember 2. között lehet - jelezték.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!