Fiatal lányokat kényszerített szexuális szolgáltatásokra egy szegedi házaspár

Belföld, 2022.10.18

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt az ellen a szegedi házaspár és további négy személlyel szemben, akik fiatal lányokat adtak-vettek, valamint szexuális szolgáltatások nyújtására is kényszerítették őket.

Rendőrség
A vádirat szerint az egyik vádlott kihasználta, hogy a középiskolai évei végén járó lány kiszolgáltatott élethelyzetbe került, majd szerelmet színelelve külföldi munkát ígért, melynek keretében elvitte egy szegedi házaspárhoz. Mint kiderült a lányt a férfi egy autóért cserébe adta el a házaspárnak. A pár ezután itthon, valamint külföldön is prostitúcióra kényszerítette a fiatal lányt, a szexuális munkára pedig fenyegetéssel de ha kellett veréssel bírták rá. A lányt a házaspár különböző szexoldalakon is meghírdette, a légyottokra pedig lakást is bérelt, valamint felügyelték, a keresett pénzt pedig elvették tőle. Mindez 2017. februárjától, mintegy fél éven át tartott. A lányt később megkörnyékezte egy magyar férfi, aki látszólag segítséget nyújtott, majd szerelmet színlelve Bécsbe szöktette. Valójában azonban ismét prostituált lett, a hónapokon át keresett pénzt pedig át kellett adnia futtatójának. A szexuális munkából adódóan a fiatal lány súlyos egészségkárosodást szenvedett, majd végül néhány ismeretlen mentette ki szorult helyzetéből.  

A nyomozás ugyanakkor arra is fényt derített, hogy a szegedi házaspár és lányuk mást is futtatott éveken keresztül jellemzően Németországban, illetve idehaza, valamint még egy nő prostitúciót végző tevékenységére is fény derült.  

A főügyészég a vádlottakat minősített emberkereskedelem bűntettével és részben kitartottság bűntettével vádolja, bűnösségükről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!