Folytatódik Zalaegerszegen a logisztikai központ melletti ipari park kialakítása

Belföld, 2024.04.18

Mintegy 300 millió forintból folytatódik Zalaegerszegen a német Metrans leendő logisztikai központja mellett kialakítandó ipari park kiépítésének második üteme - közölte csütörtöki sajtótájékoztatóján a város polgármestere.

Balaicz Zoltán (Fidesz-KDNP) emlékeztetett: a német Hamburger Hafen und Logistik-cégcsoport részeként működő Metrans Európa egyik legmodernebb vasúti-közúti konténerterminálját és logisztikai központját építi meg Zalaegerszegen. A több mint 30 milliárd forint értékű beruházás közvetlenül 120 új munkahelyet teremt, a kapcsolódó fejlesztésekkel együtt pedig akár 500 új munkahely is létrejöhet a térségben.

A vállalat a beruházás első üteméhez szükséges 20 hektáros területet már megvásárolta az önkormányzattól, itt jelenleg a régészeti feltárás zajlik.

A projekt kapcsán az önkormányzat vállalta, hogy az ingatlan melletti 27 hektáros területen kiépíti a szükséges közmű- és útcsatlakozásokat, ennek első ütemét tavaly meg is valósították.

Az önkormányzat most a Terület- és Településfejlesztési Operatív (TOP) Plusz Program keretéből 300 millió forint felhasználásával folytatja az előkészítést, amelynek során új csapadékcsatorna épül, valamint elkészülnek az áramcsatlakozási kapcsolatok is - ismertette Balaicz Zoltán.

A polgármester arról is beszámolt, hogy szintén a TOP Plusz program pályázati forrásából, 960 millió forintból építenek fedett játszóházat Zalaegerszegen. A városban 85 közterületi játszótér van jelenleg, de most egy 800 négyzetméteres, négy évszakos, fűthető, egész évben, rossz időben is használható gyermekjátszóházat építenek, amelyet az önkormányzat működtet majd.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!