Folytatódtak a látványos produkciók a Szeged International Airshown

Belföld, 2022.09.10

Elképesztően látványos előadásokkal szórakoztatták a pilóták a Szegedi Internation Airshow közönségét a szombati napon is, amely vasárnap zárja kapuit. Aki még nem volt kint, holnap még megtekintheti a zárónapot.

SZIA 2022 - Marek
Több ezer ember volt kíváncsi a SZIA szombati napjára, amelyet mi sem bizonyít jobban, minthogy rövidebb időre teljesen bedugult a szegedi reptérhez vezető 55-ös főút forgalma. Szerencsére a szervezők készültek az embertömegre, így a rendőrség munkatársai segítettek a forgalomirányításban. A szombat délutáni programot főleg műrepülő bemutatók tarkították, amelyeknek óriási sikere volt az ország egyik legnagyobb légiparádéján. A Hawks of Romania mellett rendkívüli népszerűségnek örvendett a MI-2 Heliforce látványos bemutatója. Szinte hihetetlen, gyakorlatilag a fizikát meghazudtoló produkcióval rukkoltak elő a Heliforce-nál, amelyben a füst is jelentős szerepet játszott.  

Az ováció nem maradt el Marek Choim produkciójának végén sem, hiszen a lengyel műrepülő pilóta elképesztő kunsztokat hajtott végre EXTRA330SC műrepülőjével. Mint a szpíker az előadás közben elmondta, Marek a nemzetközi légiparádék szinte állandó meghívottja, így a Szegedit sem hagyhatta ki.  


Szintén látványos volt Dolhai Krisztián bemutatója is, hiszen a magyar mérnök saját ultrakönnyű motoros vitorlázó repülőjével szórakoztatta a nagyérdeműt, néhol elérte a 270 km/h-ás sebességet, amely ebben a kategóriában igen jó eredménynek számít, tekintve hogy alig száz lóerős motor hajtja. Dolhai Krisztián Altusnak nevezte el a repülőjét, amely magasságot jelent és amelyben ketten ülhetnek egymás mellett, ugyanakkor szeretné ha gépe sorozatgyártásba kerülne, amelyre igen jó esély mutatkozik. A szombati napot pedig apa-fia produkció zárta, amely egy darázs, valamint egy AN-2-es bemutatója volt. Utóbbi repülőgépet mindenki jól ismerheti a klasszikus szúnyogírtások alkalmából, hiszen amikor feltűnt egy sárga AN-2-es tudni lehetett, hogy a szúnyogoknak befellegzett, ezt az irtási módot ma már azonban nem alkalmazzák. A régi, de megbízható repülőgépet főleg a mezőgazdaságban alkalmazták. 
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!