Főpolgármesteri Hivatal: 49 ötletre lehet szavazni a közösségi költségvetés keretében

Belföld, 2022.07.04

Már lehet szavazni az egymilliárd forintos keretösszegű fővárosi közösségi költségvetés 49 fejlesztési ötletére, a nyertes terveket a fővárosi önkormányzat valósítja majd meg - közölte a Főpolgármesteri Hivatal hétfőn az MTI-vel.

A fővárosiak novembertől január végéig adhattak be ötleteket a másodszor is 1 milliárd forintos kerettel elinduló közösségi költségvetésbe; 615 javaslat érkezett. Jogi, pénzügyi és formai szűrés után a versenyben maradt ötletek a budapestiekből álló Közösségi Költségvetési Tanács elé kerültek, ahol végül 49-et tettek a szavazólistára - olvasható a közleményben.

Szavazni az otlet.budapest.hu oldalon lehet augusztus 31-ig, személyesen pedig július 7-ig, minden nap 14 és 18 óra között a Városháza parkban a Budapest pavilon mellett, illetve a szavazás teljes időszakában a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban és annak tagkönyvtáraiban.

Mint írták, az ötletek idén is három - zöld, esélyteremtő és nyitott Budapest - kategóriában versenyeznek. Minden kategórián belül lehetőség van egy kisebb, maximum 50 millió forintos, és egy nagyobb, maximum 133 millió forintos költségvetésű ötletre szavazni.

A Főpolgármesteri Hivatal közölte azt is, hogy július végéig a Városháza parkban óriásplakátokon megtekinthetők a program első évének nyertes ötletei, valamint az idei ötletek között is lehet böngészni.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!