Füvesíthetik az újszegedi vasútállomás területét

Belföld, 2021.03.25

A MÁV a meglehetősen lepusztult állapotban lévő újszegedi vasútállomás épületének lebontását tervezi. Most az is kiderült, hogy valószínűleg nem lesz a helyén semmilyen épület.

Újszegedi vasútállomás
Valaha egy igen jelentős közlekedési útvonal fontos csomópontja volt az újszegedi állomás, ugyanis amíg állt a vasúti híd (melynek újszegedi hídfőjének maradványa ma is látható) Temesvárra és Aradra közlekedtek szerelvények, de néhány olyan év is volt, amikor az Orient Express is elhaladt itt. Jelenleg napi egy járat indul Mezőhegyesre délelőtt, ami délután visszatér Újszegedre. A járat kihasználtsága finoman szólva sem éri el az optimálisat, ezért felmerülhet a gyanú, hogy ezt a vonalat a jövőben nem fogják üzemeltetni.

Szerettünk volna néhány részletet megtudni a MÁV terveiről, ezért e-mailben érdeklődtünk ezekről. A vasúttársaság a következő tájékoztatást adta megkeresésünkre: „Újszeged vasútállomás épülete balesetveszélyes, ezért annak elbontását tervezi a vasúttársaság. A bontást megelőzően a technológiai berendezéseket várhatóan még idén kitelepítik. A bontás várható időpontjáról a későbbiekben tájékoztatja a lakosságot és az utazóközönséget a vasúttársaság. Várakozóhely jelenleg is rendelkezésre áll, emellett a helyszínen kerékpártároló kialakítása is folyamatban van. A lebontott épület helyén a terület rendezéséről az önkormányzattal az egyeztetés megkezdődött. A tervek szerint a területen tereprendezés, füvesítés fog történni. A bontás nem befolyásolja az Újszeged-Makó-Mezőhegyes járat menetrendjét. Az épület mellett lévő vendéglátó helyiség nem a MÁV területén helyezkedik el, ezért annak hasznosítása nem a vasúttársaság hatáskörébe tartozik. ”

Ezek szerint egyelőre az egypár járat megmarad, viszont új épület felhúzását nem tervezi a társaság. Az önkormányzattal való egyeztetés fontos információ, hiszen akár közterületté válhat az egykori állomásépület területe, és annak környéke. Ezen a vasútvonalon egyébként több lerobbant vasútállomás is található, így például a szőregi, a deszki, a csanádpalotai és a végegyházi.
(Webrádió)

Címkék

MÁV Újszegedi vasútállomás

Galériánk

Újszegedi vasútállomás Újszegedi vasútállomás
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!