Gőzerővel zajlanak a munkálatok a Kállay ligetben

Belföld, 2023.12.07

Már javában zajlik a Kállay liget közparkká alakítása, melynek keretében gyérítik, illetve kivágják az elöregedő faállományt a parkban.

Kállay liget gyérítés
Amint arról portálunkon korábban már beszámoltunk, hamarosan közpark lesz a Kállay ligetből, amelynek leginkább a környéken lakó családok örülhetnek, hiszen a tereprendezést követően a tervek szerint játszóteret, valamint kültéri edzőtermet is kialakítanak a korábban erdőként nyílvántartott, mintegy 1,7 hektáros területen. 

Korábban portálunknak Makrai László, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta: ahhoz, hogy a kitűzött cél megvalósuljon a park fáinak gyérítésére van szükség, amely elsősorban az elöregedő állományt érinti. 
A parkban egyébként elsősorban kőris és szilfák találhatóak, amelyek közül főleg utóbbiak vannak rossz állapotban. 

A Szegedi Környezetgazdálkodási Kft. egy táblát is kihelyezett, amelyen a lakosságot tájékoztatja a területen zajló munkálatokról, illetve arról, hogy a Kállay ligetben az elöregedett faállomány egészségügyi gyérítése zajlik, az Erdőtörvényben foglalt előírások betartásával, erdőmérnök szakvéleménye alapján. 

A Kállay ligetben zajló munkálatok miatt a környéken lakók januárban kisebb áramkimaradásokra is számíthatnak, míg a munkálatok elvégzésének céldátuma jövő év februárja. 


(Webrádió)

Galériánk

Kállay liget gyérítés Kállay liget gyérítés
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!