Időjárás
meteoblue
TV műsor

Hibridműtő kialakítására nyert támogatást a kardiovaszkuláris intézet

Belföld, 2021.10.15

Hibridműtő kialakítására nyert vissza nem térítendő uniós támogatást a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet (Gokvi). A programban három műtőt alakítanak ki csaknem 2,5 milliárd forintból.

Az intézet pénteki, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a kardiovaszkuláris hibridműtő valamennyi ér- és billentyűbetegség, valamint gyermekek és felnőttek veleszületett szívhibájának kezelését teszi majd lehetővé. A műtőben a beteg mozgatása nélkül bármilyen kardiovaszkuláris sebészeti, illetve katéteres eljárást el tudnak majd végezni - írták.

Az új perifériás DSA-készülékkel (digitális angiográfiai készülékkel) felszerelt műtőnek köszönhetően a "Mentsük meg a lábakat" szakmai programnak biztosíthatnak majd katéterterápiás labort. Ebben a műtőben egyedülálló módon perifériás érbetegségek diagnosztikájára és terápiára lesz lehetőség.

A Gokvi az országban egyedüliként indított, a gyermekeknél és veleszületett szívhibával élő felnőtteknél a ritmuszavar katéteres megszüntetésére irányuló szakmai programot pedig az új elektrofiziológiai műtő támogatja majd - írták.

Ismertették: az intézet a Széchenyi 2020 "Onkológiai és kardiológiai eszközpark fejlesztése" című pályázaton nyert el 100 százalékos támogatást. A projekt idén áprilisban indult és várhatóan 2023 áprilisában zárul.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!