TV műsor

Hidvéghi: Görögország is kerítéssel állítja meg az illegális migránsokat

Belföld, 2021.06.21

Görögország határkerítést épít a Törökországgal közös határán, hogy így tartsa távol az illegális migránsokat; ezzel kapcsolatban Hidvéghi Balázs és Gál Kinga fideszes európai parlamenti (EP-) képviselők azt kívánják megtudni az Európai Bizottságtól, elismerik-e a görög határkerítés hatékonyságát, és ha igen, megteszik-e ugyanezt a magyarral is - közölte Hidvéghi Balázs az MTI-hez eljuttatott közleményében hétfőn.

Hidvéghi Balázs tájékoztatása szerint a csúcstechnológiával felszerelt kerítés célja az athéni kormány szerint az Európai Unió külső határainak hatékonyabb védelme.

A képviselő elmondta, az elkészült öt méter magas fémkerítés egy már létező, 10 kilométeres kerítés meghosszabbítása. A görög hatóságok minden csúcstechnológiát bevetnek: kamerák, radarok, drónok, hangágyúk és mesterséges intelligencián alapuló elemzések segítik majd a határvédőket az illegális határátlépések megakadályozásában - közölte.

Kijelentette: amikor 2015-ben, a migrációs válság csúcsán, Magyarország épített határkerítést, a nemzetközi baloldal a fasizmus újraéledését vizionálta.

"Mindennek elmondtak minket azért, mert megvédtük hazánk és az Európai Unió külső határát. Most érdekes módon nem jönnek szakmányban az elítélő nyilatkozatok Brüsszelből és nem tiltakoznak a Soros-féle álcivil szervezetek sem" - fogalmazott.

Tájékoztatása szerint Gál Kinga EP-képviselővel közösen megfogalmazott írásbeli kérdésükben azt is tudni szeretnék, hogy az Európai Bizottság hozzájárult-e a görög kerítésépítés költségeihez. Amennyiben hozzájárultak, terveznek-e hasonló hozzájárulást a magyar határzár költségeihez, ami szintén uniós külső határokat védi - közölte. Magyarország nem fogadja el a kettős mércét - tette hozzá Hidvéghi Balázs.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!