Hogyan maradj sokáig egészséges és fiatal?

Belföld, 2021.12.16

Az örök fiatalság receptjét még nem találták fel, de van valami, amivel tovább megőrizheted tested ruganyosságát kívül-belül.

Herbastar Lehet, hogy korábban már hallottál a kollagénről. Esetleg elbizonytalanodtál, mert annyi mindenre ajánlják, kizárt, hogy akkor valóban hatásos legyen? 

Nos, a félelmed érthető; hiszen mindent gyógyító csodaszer nem létezik (még). Azonban mégis alaptalan bármiféle ellenérzés a kollagénnel kapcsolatban, és ebben a cikkben a HerbaStar kollégái rávilágítanak, hogy miért.

Mit érdemes tudni a kollagénről?

Azt mindenképpen, hogy azért találkozol vele bőrfiatalítóként, emésztést segítőként, ízületi problémák megoldójaként, mert lényegében az egész testünket egybentartó fehérjéről van szó. Több típusba sorolják a kollagéneket, római számmal jelölve I-V-ig. Az elnevezés a görög “kólla” szóból származik, ami ragasztót jelent. Ehhez társul a francia “géne” szókapcsolat, ami annyit tesz, “termelni valamit”.

Ezt értelmezheted úgy is, hogy a kollagén termeli a ragasztót, ami a sejtjeinket egyben tartja, és a megfelelő működést biztosítja. De akár úgy is, hogy a kollagént a tested állítja elő. Joggal merül fel ebben az esetben a kérdés, hogy akkor mi szükség van a pótlására?

Ha termeli a testünk, miért kell pótolni?

Mondhatnánk, hogy az életkor előrehaladtával ez is megváltozik az emberi testben, és ez valóban megállja a helyét. Ugyanis nagyjából 25 éves korunktól fokozatosan csökken, 50 évesen pedig már lényegében már egyáltalán nem termeli a szervezet.

Oké, pótolnom kell. De mivel?

Ha a táplálkozásoddal szeretnéd a kollagénszintedet emelni, akkor a következők szerepeljenek gyakrabban a menüben: pacal, velős csont, kocsonya, csontleves, körömpörkölt.  

Ne aggódj, van más lehetőség is, ha a fentiek pont nem a kedvenc ételeid. A legegyszerűbb módja a kollagénpótlásnak, ha táplálékkiegészítő formájában szeded. A hatalmas kínálatból érdemes olyan mellett letenni a voksot, ami magas minőségű és teljesen természetes. A HerbaStar hidrolizált kollagén porai marhából készültek, ami az egyik legjobb kollagénforrás. Az adagolása rendkívül egyszerű: reggel vagy este egy púpozott evőkanálnyit valamilyen folyadékhoz keversz. Mivel semleges ízű, ezért akár leveshez vagy narancsléhez is adhatod.  

Mi fog változni, ha elkezdem szedni a kollagént?

Ahogy a cikk elején is említettük, mivel a kollagén az egész test kötőszövetében jelen van, mindenben lesz változás, ami ezzel a területtel kapcsolatos, akkor is, ha éppen nem látod. Amit biztosan észre fogsz venni, az a bőr kisimulása, illetve a haj és a körmök erősebbé, egészségesebbé válása. Az ízületi fájdalmakat megszünteti, erősíti a csontrendszert. Támogatja az agy és a szív optimális működését.

A rendszeres mozgást, a kiegyensúlyozott táplálkozást nem helyettesítheted táplálékkiegészítőkkel, viszont tökéletesen kiegészítheted annak érdekében, hogy minél tovább tudd a legjobb formádat nyújtani.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!