Horváth Csaba: a Vörösmarty teret a régi értékek megtartása mellett kellene felújítani

Belföld, 2019.01.22

Az MSZP főpolgármester-jelöltje szerint az V. kerületi Vörösmarty teret a régi értékek megtartásával kellene felújítani.

Horváth Csaba szocialista fővárosi képviselő a téren tartott sajtótájékoztatóján kedden azt mondta: a Vörösmarty tér a főváros egyik legrégebbi, legszebb és legismertebb tere, s a felújításával kapcsolatban "újra beindult a fideszes hazugsággyár".

Kifejtette: először azt hazudták, hogy egyetlen fát vágnak ki, majd közben kiderült, hogy kivágják az összeset; azt hazudták, hogy tisztelni fogják a tér archaikus szerkezetét, ehhez képest a Vörösmarty-szoborcsoport körüli alacsony műemlékkerítés, amely óvandó érték, eltűnik az átépítés következtében.

Horváth Csaba megjegyezte, hogy a tervek szerint a téren hét új fát terveznek ültetni, és a környező utcákban nyolc dézsás fát helyeznek majd el. Azt hangoztatta, a Fidesz az elmúlt években tízezrével vágta ki Budapest fáit.

Az MSZP-s politikus kijelentette, megválasztása esetén évente 15 ezer új fát ültetnének és 100 ezer négyzetméter zöldfelületet hoznának létre a fővárosban. Megjegyezte: a fővárosban évente kétezer ember hal meg a levegő szennyezettsége miatt, ezért "ostobaságnak tűnik, hogy irtják a fákat".

Kérdésekre válaszolva elmondta, nem érti, miért kell eltávolítani a már említett alacsony kerítést, és miért kell áthelyezni az Oroszlános kutat. Hozzátette: örül annak, hogy felújítják a Vörösmarty teret, de annak már nem, hogy "tönkreteszik a régi értékeket".

Horváth Csabát kérdezték arról is, hogy mennyire befolyásolja az ellenzéki összefogást az a felvétel, amely Sneider Tamás Jobbik-elnök és felesége három évvel ezelőtti esküvőjéről készült. A szocialista politikus azt mondta: nyilvánvalóan nem segítenek ezek a régmúltbeli események felidézései, de új időszámításnak tekinti a november-december óta történteket a Jobbiknál. "Azóta a Jobbik korrekt politikai partner, azok a mondatok, amik elhangoznak jobbikos politikusoktól, vállalhatók és támogathatók. (...) Ma sokkal több dolog van, ami a Jobbikkal összeköt bennünket, mint ami elválaszt Orbán NER-jétől és a Fidesztől" - fogalmazott Horváth Csaba.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!