Ideiglenesen bezárt, de márciusban újranyit a Dóm Cukrászda

Belföld, 2023.02.24

A rendkívüli mértékben megemelkedett rezsi és alapanyag költségek miatt ideiglenesen bezárni kényszerült Szeged egyik népszerű cukrászdája.

Dóm Cukrászda A tavalyi évben még semmi sem utalt arra, hogy az Oskola utcai Dóm Cukrászda az újévet zárt kapukkal fogadja, azoknak a vendégeknek azonban, akik egy finom forró csokira vagy egy ízletes süteményre tértek volna be a vendéglátóhelyre, csalódniuk kellett, hiszen Szeged egyik népszerű cukrászdája ha ideiglenesen is, de lehúzta a rolót.  

Portálunk kérdésére Kahrné Tóth Klára üzletvezető válaszolt, aki elmondta, hogy a téli időszak meglehetősen küzdelmes a cukrászdák életében, nehéz anyagi veszteség nélkül átvészelni. Sajnos a jelenlegi gazdasági helyzet sem kedvez a cukrászdáknak, hiszen az élelmiszerek és ezzel a cukrászat alapanyagainak az árai is jelentősen emelkedtek és ha ez nem lenne elég, a gáz és a villany ára is rendkívüli mértékben drágult.  

A Dóm Cukrászdánál a fentiek tükrében úgy döntöttek, hogy a leállás kisebb veszteséget okoz, mint kifizetni az egekbe szökött gázszámlát.  

Ugyanakkor az üzletvezető kérdésünkre elmondta, hogy egyáltalán nem tétlenkednek, hiszen felújítják a tápéi cukrászdát, ahol a cég termelőüzeme is található.  

A Dóm Cukrászda március másodikán nyitja meg újra kapuit, míg a tervek szerint jövő hónap közepétől már Tápén is fogadni tudják a vendégeket.  

(Webrádió)

Címkék

Dóm Cukrászda

Galériánk

Dóm Cukrászda Dóm Cukrászda
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!