Időjárás-jelentés

Belföld, 2018.11.03

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában

---------------------------

Megközelítőleg az 50. szélességi körtől északra ciklonok haladnak nyugatról kelet felé, ezek frontjai teszik mozgalmassá az időjárást Észak-Európában: többfelé esik az eső, Lappföldön pedig nagy területen havazik. Ugyancsak csapadékos az idő a Földközi-tenger középső medencéjében, egy ott örvénylő ciklon hatására ismét több helyen hullik jelentős mennyiségű eső. Kontinensünk többi részén anticiklonális hatások, leszálló légmozgások a meghatározók, a napsütés mellett azonban főként a Lengyel-alföldön és Kelet-Európában nagy területen tartósan megmarad a köd. A hőmérséklet csúcsértéke a Skandináv-félsziget északi vidékein csupán fagypont közelében marad, ezzel szemben a Balkán-félszigeten és a Kárpát-medence keleti felén 25 fok közelébe emelkedik. Vasárnap estig anticiklon hatására csendes, nyugodt idő várható, továbbra is az átlagosnál jóval magasabb hőmérsékletekkel a Kárpát-medence nagyobb részén.


Várható időjárás az ország területén vasárnap estig

---------------------------------------------------

Reggelig változóan felhős lesz az ég hazánkban. Éjszaka többfelé párássá válik a levegő, a Dunántúl nyugati felében nagy területen, másutt foltokban képződik köd. Vasárnap többnyire gyengén felhős, napos időre számíthatunk, ugyanakkor a Nyugat-Dunántúlon tartósabban beragadhat a rétegfelhőzet. Csapadék nem várható. A délkeleti szél holnap helyenként megélénkül.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap általában 18 és 23 fok között alakul, de a tartósan felhős Nyugat-Dunántúlon ennél alacsonyabb értékek is lehetnek.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!