Időjárás-jelentés

Belföld, 2019.07.22

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában

---------------------------

Európa északnyugati részén többközéppontú ciklon található, amelynek hatására arrafelé többnyire erősen felhős az ég, és főként a ciklonhoz tartozó frontok mentén több helyen esik az eső, záporeső. Szintén ciklon okoz felhős, helyenként csapadékos időt az Ural előterében. Szárazföldünk más tájain anticiklonális hatások érvényesülnek, a leszálló légmozgásoknak köszönhetően általában kevés a felhő, sokat süt a nap, csapadékról nem érkezik jelentés. A legmagasabb nappali hőmérséklet a felhősebb északnyugati, északi vidékeken 13, 22, másutt általában 24, 33 fok között alakul. A legmelegebb a Pireneusi-félszigeten van, ahol a délutáni órákra többfelé 35, 40 fokig emelkedik a hőmérséklet. Kedd estig a Kárpát-medence fölé a nyugati anticiklon peremén változó nedvességtartalmú, az északkeleti tájakra néhány fokkal hűvösebb levegő érkezik, ott kissé gyengül a nappali felmelegedés.


Várható időjárás az ország területén kedd estig

-----------------------------------------------

Éjszaka eleinte változóan felhős idő lesz, de a hajnali órákban északon, északkeleten megvastagszik a felhőzet, főként északkeleten néhol zápor kialakulhat. Kedden északkeleten, északon eleinte felhős lesz az ég, majd a déli óráktól fokozatosan szakadozik, csökken a felhőzet, helyenként zápor lehet. Másutt a változó felhőzet mellett több órára kisüt a nap, csapadék nem valószínű. Az északi, északnyugati szél napközben megélénkül, holnap több helyen meg is erősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden általában 26 és 32 fok között alakul, de északkeleten pár fokkal hűvösebb lesz.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!