Időjárás-jelentés

Belföld, 2019.09.19

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Európa egyre nagyobb részére áramlik északias áramlással hidegebb levegő, így már csak a Földközi-tenger menti területeken, és ott sem mindenütt emelkedik napközben kevéssel 30 fok fölé a hőmérséklet. Másutt általában 13 és 20 fok közötti maximum jellemző. A Brit-szigetek fölött továbbra is markáns anticiklont figyelhetünk meg, emiatt az Alpoktól északra és nyugatra általában napos, csapadékmentes az idő. Oroszország délnyugati része fölött azonban ciklon örvénylik, frontjai nyugat felé egészen a Pó-síkságig nyúlnak, így Olaszország északi felén több, a Balkán-félszigeten kevesebb helyen eső, zápor, illetve zivatar is előfordul. Péntek estig a Kárpát-medence időjárásában érdemi változás nem várható, továbbra is az említett anticiklon délkeleti peremén helyezkedünk el.


Várható időjárás az ország területén péntek estig:

--------------------------------------------------

Csütörtökön általában napos idő várható kevés gomolyfelhővel, de a Dél- és Nyugat-Dunántúlon a nap első felében erősebben felhős tájak is lehetnek. Az északkeleti megyékben néhol kialakulhat záporeső. A jobbára derült vagy gyengén felhős éjszakát követően pénteken a napsütés és a kevés fátyolfelhő mellett délelőtt még csak gyengébb, délután már erősebb gomolyfelhő-képződésre számíthatunk. Csapadék nem valószínű, legfeljebb az északkeleti megyékben lehet kis eséllyel egy-két futó zápor. Csütörtökön még többfelé megélénkül, az Észak-Dunántúlon és a főváros körül olykor meg is erősödik az északnyugati szél, pénteken már kevesebb helyen lehet élénk a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 6 fok között alakul. A fagyzugokban ennél kissé hidegebb is lehet, illetve nagy területen talajmenti fagy is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 16 és 19 fok között alakul.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!