Időjárás-jelentés

Belföld, 2019.12.10

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Az Ibériai-félsziget felől anticiklon nyúlik fel egészen a Skandináv-félszigetig. Területén jobbára felhő- és csapadékmentes az idő. A magasnyomástól keletre frontálzóna húzódik, amelynek a déli szakasza lassanként önálló örvénnyé válik, miközben tovább erősödik. Ennek eredményeként a Balkán-félszigeten több helyen fordul elő csapadék. A kontinenst nyugat felől egy újabb, igen markáns ciklon éri el. Így a Brit-szigeteken már szeles, csapadékos az idő. A hőmérséklet többnyire az ilyenkor szokásos körül vagy afelett alakul. Csupán a Skandináv-félszigeten uralkodik zord hideg idő, ott többfelé napközben is jóval fagypont alatt marad a hőmérséklet. A Kárpát-medence időjárását eleinte még a feloszlóban levő frontzóna alakítja, majd szerdán átmenetileg kevésbé felhős, csapadékmentes idő várható.


Várható időjárás az ország területén szerda estig:

--------------------------------------------------

Az ország keleti felében eleinte erősen felhős vagy borult lesz az ég, a Tiszántúlon még az esti órákban is eshet az eső. Éjszaka és szerdán az ország keleti harmadán lehetnek közepesen felhős területek is, másutt azonban jobbára gyengén felhős idő ígérkezik, csapadék szerda estig nem valószínű. Az erős északnyugati, északi szél fokozatosan mérséklődik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -4 és +2 fok között alakul, de a derült, szélvédett tájakon -6, -7 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 3 és 8 fok között várható.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!