TV műsor

Időjárás-jelentés

Belföld, 2020.02.19

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:Időjárási helyzet Európában

---------------------------

Újra a nyugat-keleti áramlás a domináns szárazföldünk túlnyomó részén. A Földközi-tenger nyugati medencéjében, illetve Görögország térségében magasnyomás hatására nagy területen napos, száraz az idő. Ezzel szemben megközelítőleg a 45. szélességi körtől északra egymást követő légköri frontok teszik mozgalmassá, nagy területen szelessé az időjárást. Több helyen esik az eső, elsősorban a hegyekben, illetve a Skandináv-félszigeten síkvidéken havas eső, hó is hull. A frontok jobbára óceáni léghullámokat szállítanak a kontinens belseje felé, ezért továbbra is szokatlanul enyhe, tavaszias jellegű az idő Európa legnagyobb részén, egész napos fagy csupán Skandinávia északi részén jellemző. A Kárpát-medence fölött ugyan ismét átvonul egy gyenge, feloszlóban lévő hidegfront, ám ez sem hoz drasztikusabb lehűlést, a hőmérséklet csütörtökön is meghaladja az ilyenkor szokásost.


Várható időjárás az ország területén csütörtök estig

----------------------------------------------------

Éjfélig döntően erősen felhős vagy borult lesz az ég. Nyugat, északnyugat felől egyre több helyen várható - jellemzően kisebb - eső, záporeső, este, éjszaka a Dunántúli-, valamint az Északi-középhegységben havas eső, a magasabban fekvő helyeken gyenge havazás, hózápor sem kizárt. Az éjszaka második felében északnyugat felől gyorsan csökken a felhőzet, és napközben gomolyfelhős, napos időre számíthatunk, a késő délutáni, esti órákban kezdődhet ismét felhősödés a nyugati megyékben. Reggelre a Tiszántúlon is megszűnik az eső, és később már csak a keleti, északkeleti vidékeken fordulhat elő néhol futó zápor, a hegyekben hózápor. Az északnyugatira, északira forduló szelet este éjszaka a Dunántúlon, csütörtökön másutt is helyenként megerősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és +4 fok között alakul, de a szélvédettebb nyugat-dunántúli részeken, illetve az északi völgyekben néhol ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 8 és 12 fok között valószínű.
(MTI)


Ha teheti, kérjük támogasson minket!

Támogassa a valóban minden párttól és önkormányzattól független vidéki újságírást. Minden támogatást köszönünk, amelyet portálunk tartalmának fejlesztésére fordítunk.Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!