TV műsor

Időjárás-jelentés

Belföld, 2020.03.10

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

A Brit-szigetektől északnyugatra, valamint a Skandináv-félsziget fölött ciklonok örvénylenek. Hatásukra kontinensünk északi felén többnyire erősen felhős az ég, és főként a frontok mentén többfelé esik az eső, záporeső, az északabbi és magasabban fekvő tájakon havazás is előfordul.

Szintén ciklon okoz felhős, csapadékos időt a Balkán térségében. Ugyanakkor a két rendszer között magasnyomású zóna húzódik. Az anticiklon területén változóan felhős az ég, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés.

Szerda estig a Kárpát-medence fölött is átvonul az északnyugat-európai ciklon melegfrontja, átmenetileg nedvesebb, egyre enyhébb levegő érkezik térségünk fölé.


Várható időjárás az ország területén szercda estig:

---------------------------------------------------


Nyugat felől megnövekszik, estétől meg is vastagszik a felhőzet, és éjszaka egyre több helyen várható kisebb eső, zápor. Szerdán kezdetben még sok lesz a felhő, majd északnyugat felől vékonyodik, szakadozik a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Délelőtt egyre inkább keleten valószínű eső, majd délután már csak néhol alakulhat ki zápor. A néhol élénk északnyugati szél fokozatosan mérséklődik, majd estétől nyugatira, délnyugatira fordul, és megélénkül. Szerdán többfelé élénk, főként az északi megyékben erős lesz a délnyugati, nyugati, majd az északnyugati szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7 fok között valószínű.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán általában 14 és 20 fok között alakul, de keleten, délkeleten kissé hidegebb lesz.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!