TV műsor

Időjárás-jelentés

Belföld, 2020.03.26

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:Időjárási helyzet Európában

---------------------------

A Kárpát-medencétől északkeletre anticiklon található, míg délnyugatra mediterrán ciklon örvénylik. A ciklon mentén erősen felhős az ég, több helyről is esőről, záporról, a magasabban fekvő vidékeken havazásról érkezik jelentés. Az anticiklon területén gyengén felhős az ég, sokat süt a nap, a peremén frontrendszer húzódik, amely mentén felhős, változékony idő van. A Kárpát-medence időjárását péntek estig magasnyomás alakítja, így gyengén felhős, napos idő várható.


Várható időjárás az ország területén péntek estig

-------------------------------------------------

Csütörtökön a Dunántúl nyugati, délnyugati vidékeit leszámítva szakadozni, vékonyodni kezd a felhőzet, északkeleten hosszabb, másutt rövidebb időre kisüt a nap. Éjszaka folytatódik a felhőzet csökkenése, többnyire kissé felhős vagy derült lesz az ég, de a nyugati határszélen továbbra is több lesz a felhő. Pénteken túlnyomóan napos idő valószínű, a délnyugati országrészben lehet átmeneti felhősödés. Az időszak során csapadék nem várható. A keleti, északkeleti szél élénk lesz, csütörtökön több, pénteken kevesebb helyen erősödik meg a légáramlás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és +6 fok között alakul. A derült, szélcsendes tájakon ennél pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 14 és 19 fok között várható.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!