TV műsor

Időjárás-jelentés

Belföld, 2020.05.28

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:
Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


Anticiklon alakítja Nyugat-Európa időjárását, hatására arrafelé többnyire napos az idő, csapadék is csak kevés helyen fordul elő. Frontzóna húzódik Finnország, a Balti államok és Lengyelország felett, ezeken a tájakon felhősebb az ég, elszórtan esik az eső. Eközben Közép- és Délkelet-Európa időjárását magassági hidegörvények alakítják, a labilis légtömegben záporok, zivatarok alakulnak ki néhol viharos szél és jégeső kíséretében.

A Kárpát-medence időjárását is a már említett hidegörvények alakítják, emiatt péntek estig több helyen fordulhat elő zápor, zivatar.


Várható időjárás péntek estig:

------------------------------


A több-kevesebb napsütés mellett csütörtökön és pénteken is erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés. Csütörtökön szórványosan, pénteken több helyen valószínű zápor, zivatar, éjszakára jelentősen csökken a csapadékhajlam. A nyugati megyék fölé csütörtökön és éjszaka zártabb felhőtakaró húzódhat, arrafelé eső is előfordulhat. Az északi, északnyugati szél napközben többfelé megerősödik, de zivatarok környezetében is lehetnek erős vagy viharos széllökések.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 7 és 12 fok között alakul, de az északi völgyekben kissé hidegebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 17 és 23 fok között valószínű.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!