Időjárás-jelentés

Belföld, 2020.10.20

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:




Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


A Brit-szigetektől kissé nyugatra markáns ciklon örvénylik, amely meghatározza Nyugat-Európa időjárását. Hatására arrafelé erősen felhős vagy borult az ég, többfelé esik az eső, záporeső, északabbra havazik. Szintén ciklon található Oroszország északnyugati, északi területe fölött, így ott is felhős, csapadékos az idő. Ugyanakkor szárazföldünk többi részének időjárását anticiklon alakítja. A hajnali pára-, ködfoltok feloszlása után általában kevés a felhő, napos az idő, csapadékról nem érkezik jelentés. Szerda estig a Kárpát-medence fölé a nyugat-európai ciklon előoldalán délnyugat felől egyre enyhébb, többnyire száraz levegő érkezik, tovább erősödik a nappali felmelegedés.


Várható időjárás az ország területén szerda estig:

--------------------------------------------------


Éjszaka északnyugat felől tovább növekszik a fátyolfelhőzet, hajnalban az északkeleti völgyekben foltokban köd képződhet. Szerdán fátyolfelhős, napos időre számíthatunk, de főként északon időnként vastagabb felhőzet is lehet. Csapadék nem lesz. Eleinte a déli, délkeleti, szerdán a déli, délnyugati szél többfelé megélénkül, a Dunántúlon megerősödik, néhol viharos közeli lökések is lehetnek.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 8 fok között várható, de a fagyzugos, szélvédett területeken hidegebb is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán többnyire 15 és 21 fok között alakul, csak északkeleten lehet kissé hűvösebb.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!