Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.02.08

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Európa nagy részének időjárását ciklonok és frontjaik határozzák meg. Hatásukra szárazföldünk északnyugati felén erősen felhős vagy borult az ég, és többfelé esik az eső, az északi területeken havazik.

Északon, északkeleten anticiklon húzódik, arrafelé változóan felhős az ég, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés.

Kedd estig a Kárpát-medence időjárását a délnyugat felől érkező újabb ciklon határozza meg, nyugat felől többnyire nedves léghullámok érkeznek fölénk, és több hullámban várható csapadék.


Várható időjárás az ország területén kedd estig:

-------------------------------------------------

Hétfőn és kedden is többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de éjszaka a középső országrészben nagyobb területen csökken átmenetileg a felhőzet. Több hullámban várható csapadék, többnyire eső, de az északi, északnyugati területeken havas eső, havazás, hajnalban, reggel néhol ónos eső is valószínű.

A Dél-Dunántúlon hétfőn esetleg zivatar is kialakulhat. A Dunántúlon az északnyugati, keleten a déli, délkeleti szél élénk, helyenként erős lesz, csak éjszaka mérséklődik kissé a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5 és +2 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden az ország északi felén 0, +6, délen 7 és 14 fok között alakul.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!