TV műsor

Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.04.20

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


A Közép-, Kelet-Európa fölött tartózkodó légörvény feloszlóban van, illetve középpontjával egyre távolabb kerül tőlünk. Területén még nedves a levegő, így arrafelé több a felhő, és erőteljes a gomolyfelhő-képződés, amelyből záporok, zivatarok is előfordulnak.

Az Északi-tenger vidékén is egy ciklon tartózkodik, frontrendszere pedig egészen a Brit-szigetekig elnyúlik szintén felhős időt okozva. Oroszország felől ugyanakkor egy anticiklon nyúlik be a Baltikum területeit is érintve, ezeken a tájakon kevesebb a felhő, sokat süt a nap és csapadékról sem érkezik jelentés.

A Kárpát-medence időjárását szerda estig még helyi hatások alakítják, így több alkalommal alakulnak ki záporok, zivatarok a gomolyfelhőkből.


Várható időjárás az ország területén szerda éjfélig:

----------------------------------------------------


Kedden napnyugtáig a napsütés mellett a gomolyfelhőkből még többfelé várható zápor, emellett zivatar is szinte mindenütt kialakulhat. A zivatarokat helyenként nagyobb mennyiségű csapadék kísérheti. Az esti órákra a gomolyfelhők összeesnek, ezzel együtt a záporos gócok is gyengülnek. A legtöbb helyen többnyire gyengén felhős lesz az ég, de északkeleten maradhatnak felhősebb területek is.

Szerdán az ország keleti felében több, míg a Dunántúlon kevesebb fátyol és gomolyfelhő zavarhatja a többórás napsütést. Legnagyobb eséllyel keleten és a Duna vonalában elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar. Az északi, északnyugati szél kedden megélénkülhet, zivatarok környezetében átmeneti szélerősödés előfordulhat.

Szerdán délnyugaton és északkeleten feltámad a nyugatias szél, zivatarok környezetében viharossá is fokozódhat.A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0, és +6 fok között alakul, a hidegre hajlamos helyeken a 0 fok körüli hőmérsékletekkel.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán többnyire 14 és 20 fok között várható, a Dunántúlon mérhetjük a magasabb hőmérsékleteket.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!