Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.08.21

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:




Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


A Skandináv-félsziget és a Kelet-európai-síkság nagy része felett sekély ciklonok felhőzete figyelhető meg, ezekből szórványosan csapadék is előfordul. Markánsabb ciklon örvénylik az Atlanti-óceán északi területei felett, amely nagy nedvességtartalmú levegőt szállít a Brit-szigetek fölé. Szárazföldünk középső és déli vidékein ugyanakkor döntően anticiklon, a benne uralkodó leszálló légmozgás biztosít túlnyomóan napos, száraz időt, de az éjszakai órákban helyenként már rétegfelhőzet képződik, sőt itt-ott ködfoltok is kialakulnak. Kezdetben a Kárpát-medence időjárását is a magasnyomású légköri képződmény határozza meg, majd vasárnap késő este északnyugat felől eléri térségünket egy hidegfront.



Várható időjárás az ország területén vasárnap éjfélig:

------------------------------------------------------


Szombaton sok napsütésre számíthatunk gomolyfelhőkkel. Éjjel általában gyengén felhős vagy derült lesz az ég, de helyenként ismét kialakulhat rétegfelhőzet, illetve a Dunántúl fölé fátyolfelhőzet is érkezhet. Csapadék nem valószínű. Vasárnap a rétegfelhőzet feloszlik. A fátyol-, illetve gomolyfelhők mellett általában több órára kisüt a nap. Vastagabb felhőzet késő este érkezhet északnyugat felől. Napközben csupán néhol alakulhat ki zápor, egy-egy zivatar, nagyobb eséllyel az északnyugati határvidéken. Késő estétől főleg az Észak-Dunántúlon már több helyen valószínű eső, zápor, zivatar. Eleinte többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. Vasárnap sokfelé megélénkül a déli, délkeleti, a Kisalföldön késő estétől megerősödik az északi, északnyugati szél.

Hajnalra általában 11 és 18 fok közé hűl le a levegő, de a derült, hidegre érzékeny tájakon 10 foknál is hűvösebb lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 27 és 32 fok között várható.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!