Időjárás-jelentés

Belföld, 2021.09.27

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


Kontinensünk nyugati országaiban egy hosszan elnyúló frontrendszer okoz mozgalmas időjárást, arra zömmel felhős az ég, több helyről jelentenek csapadékot is. Szárazabb, naposabb idő az Ibériai-félsziget déli részén, valamint Kelet-Közép-Európában van, ahol anticiklonális hatások érvényesülnek.

A Balkánon még nyáriasan meleg idő uralkodik, többfelé emelkedik 30 fok fölé a hőmérséklet.

A Kárpát-medence időjárását kedd estig egy kis magassági légörvény alakítja, hatására szórványosan alakul ki eső, zápor, néhol zivatar is.


Várható időjárás az ország területén kedd éjfélig:

--------------------------------------------------


Az északkeleti és déli tájak kivételével sok felhő lesz felettünk. Szórványosan - legkisebb eséllyel északkeleten - várható eső, zápor, egy-egy zivatar, egyes részeken akár tartósabban is eshet, ott jelentős mennyiség is hullhat. Éjszaka a csapadék súlypontja egyre inkább a Dunától keletre lesz, de kisebb eső, zápor az ország más részein is előfordulhat. Párás lesz a levegő, foltokban köd is képződik.

Kedden a déli és keleti megyék fölött felhősen indul a nap, majd gomolyosodni, szakadozni kezd a felhőzet, főleg délután lesznek hosszabb napos időszakok. A nap első felében szórványosan, majd délután inkább már csak néhol lehet főleg a délkeleti országrészben zápor, zivatar. Kedden napközben a Dunántúlon megélénkül, néhol megerősödik az északi szél.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 17 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 19 és 25 fok között várható
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!