Időjárás-jelentés

Belföld, 2022.09.14

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:





Időjárási helyzet Európában:

----------------------------


A Skandináv-, valamint az Ibériai-félsziget felett örvénylő ciklonok frontjai teszik változatossá a kontinens legnagyobb részének időjárását.

A Mediterráneum nyugati medencéjénél, a hidegfront előterében heves zivatarok pattannak ki a labilis levegő miatt.

Kelet felé haladva, Olaszországban valamint a Balkánon már nyugodt, napos idő a jellemző.

A Kárpát-medencét melegfront éri el, melynek hatására többfelé ered el az eső, alakulnak ki záporok, zivatarok. Az elkövetkező 36 órában meleg-nedves szállítószalag helyeződik fölénk, amely délies áramlattal labilis légtömeget hoz hazánk területeire.


Várható időjárás csütörtök éjfélig:

-----------------------------------


Szerdán általában erősen felhős lesz az ég, néhol szakadozás, vékonyodás előfordulhat. A csapadékzóna fokozatosan kelet felé halad, majd kora estétől a Dunántúlon eső, zápor várható, illetve zivatar kialakulására is van esély.

Csütörtökön az ország északi felén erősen felhős lesz az ég, míg a déli területeken hosszabb napos időszakok is előfordulhatnak. Napközben nyugat felől több hullámban várható eső, zápor. Zivatarok legnagyobb eséllyel a Dunántúl déli felén és az északkeleti, keleti megyékben alakulhatnak ki.

Szerdán a déli, délnyugati szél az északi, északkeleti megyék kivételével több helyen megélénkül, míg csütörtökön már többfelé, időnként megerősödik. Zivatarok környezetében átmenetileg viharos lökések is előfordulhatnak.


A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 20 fok között alakul, alacsonyabb értékeket a csapadékos területeken mérhetünk.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön a csapadékos területeken általában 18 és 24 fok között, míg az ország déli felén magasabban, 25 és 28 fok között alakulnak.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!