Időjárás-jelentés

Belföld, 2023.01.27

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:



Időjárási helyzet Európában:

----------------------------

Az Európa felett eddig elhelyezkedő magasnyomású tengely szétszakadóban van. Az elmúlt 24 órában még a peremterületein örvénylő alacsonynyomású rendszerek okoztak változékony, csapadékos időjárást, de nagyobb területen előforduló jelentős csapadékot csak a Jón- és az Égei-tenger mentéről jelentettek. Másutt döntően rétegfelhős, ködös, párás idő volt a jellemző. A legmagasabb nappali hőmérséklet csak a legdélebbi vidékeken haladja meg a 10 fokot, illetve még viszonylag enyhe az idő a Brit-szigeteken, Dániában és Svédország déli részein. Másutt ugyanakkor napközben is csak fagypont közelében vagy az alatt maradnak a csúcsértékek.

A Kárpát-medence időjárását szombat estig a déli ciklon áramlási rendszerében érkező nedves levegő alakítja, így folytatódik a borult idő kisebb csapadékkal.


Várható időjárás szombat éjfélig:

---------------------------------

Borult lesz az ég, csak szombat estétől csökkenhet a felhőzet észak, északkelet felől. Elszórtan várható hószállingózás, kisebb havazás, napközben a keleti megyékben havas eső, eső is eshet. A csapadék mennyisége nem lesz jelentős. Az északi, északkeleti szél a nappali órákban megélénkül, szombaton a Nyugat-Dunántúlon és a Bodrogközben meg is erősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet döntően -2 és +1 fok között alakul, a völgyekben azonban hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 0 és +5 fok között valószínű.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!