TV műsor

Illegális bevándorlás - Bakondi: súlyos a járványügyi helyzet a migrációs útvonalakon

Belföld, 2020.04.01

Súlyos járványügyi helyzet alakult ki a migrációban érintett, legnagyobb kibocsátó államokban és a migrációs útvonalakon - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

Bakondi György elmondta, az egyik legnagyobb kibocsátó országnak számító Irán a koronavírus-járványban is súlyosan érintett; az Afganisztánból és Pakisztánból induló migránsok ezen az országon keresztül haladnak át és jutnak el Törökországba, majd pedig a balkáni útvonalra.

A járványveszély miatt a balkáni útvonalon lévő államok lezárták határaikat, így az illegális átjutások száma jelentősen csökkent. A már bejutott illegális bevándorlókat pedig zárt táborokba viszik - fűzte hozzá Bakondi György.

Kitért arra is, a Földközi-tengeren Spanyolország és Olaszország felé szinte megszűnt a migráció, a görög-török határról pedig a török hatóságok elvitték a migránsokat, ugyanakkor a görög szigeteken súlyos helyzet alakult ki, hiszen majdnem 42 ezer ember zsúfolódott ott össze.

A magyar határon idén eddig mintegy 9000 tiltott határátlépést akadályozott meg a hatóság; az utóbbi időszakban mérséklődött a bejutni próbálkozók száma: a napi 100-200 esetről 8-10-20-ra esett vissza - mondta Bakondi György.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!