TV műsor

ITM: összességében ugyanazokkal a funkciókkal épülhet meg Ferencvárosban az új egyetemi városközpont

Belföld, 2021.05.12

A világ élvonalába tartozó intézmény első külföldi kampusza és a 8500 egyetemi hallgató kollégiumi elhelyezését biztosító Budapest Diákváros bizonyos kiszolgáló funkciókon - például sportcsarnok, konferenciaközpont - megosztozva, de összességében ugyanazokat a feladatokat ellátva, egymást erősítve épülhet fel - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szerdán az MTI-vel.

A közlemény szerint a kormány célja, hogy az összehangolt fejlesztések egyszerre szolgálják a hazai felsőoktatás versenyképességének erősítését, biztosítsanak korszerű, világszínvonalú képzést és lakhatást a magyar és külföldi hallgatóknak Budapesten, és tegyék élhetővé, vonzóbbá, zöldebbé a városrészt.

Hozzátették: vagyonjuttatásként kizárólagos állami tulajdonban lévő területeket kaphat az Országgyűlés elé most benyújtott törvényjavaslat szerint létrejövő Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, kormánybiztos a korábbi kormánydöntéseknek megfelelően teljes egészében állami tulajdonú, jórészt beépítetlen területeket javasol a majdani alapítvány tulajdonába adni - jelezték.
Azt írták Budapest Diákváros kiemelten közérdekű beruházásként, a kormányzati munkamegosztásban bekövetkezett változásokhoz igazodó törvényi rendelkezések alapján valósulhat meg.

Az érintett városvezetők, Karácsony Gergely főpolgármester és Baranyi Krisztina (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) IX. kerületi polgármester előtt nyitva áll a lehetőség, hogy akár már a jövő hétre tervezett egyeztetésen javaslatot tegyenek a diákvárosi projektelemek elhelyezésére, az önkormányzati tulajdonú területek felsőoktatási célú hasznosítására - áll az ITM közleményében.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!